Harvian tarina

image description

Tarinamme

Sauna on syntyjään suomalainen sana ja se tunnetaan ympäri maailman. Saunan koti on Suomessa, joka on maailman saunatihein maa – 5,5 miljoonan ihmisen Suomessa on jo yli 3 miljoonaa saunaa. Suomi on myös Harvian kotimaa.

Harvia Oy sai alkunsa, kun lentäjäopiskelija Tapani Harvian ohjaama hävittäjäkone putosi 1940-luvulla yölennolla ja rysähti jäätyneen järven jäälle. Tapani selviytyi onnettomuudesta hengissä ja ryömi savuavan metallikasan alta ilman naarmun naarmua. Hän lähti saman tien saunomaan, ja heittäessään vettä vanhalle ruosteiselle kiukaalle, hän keksi elämäntehtävänsä. Hän alkaisi valmistaa ensiluokkaisia kiukaita.

Tänään – kolme sukupolvea myöhemmin – Harvia on maailman johtava sauna- ja spa-alan toimija. Vuonna 1950 perustettu Harvia tunnetaan kaikkialla maailmassa toimivien ja teknologisesti edistyksellisten tuotteiden ja kokonaisuuksien suunnittelijana. Markkinajohtaja Harvian ikonisia tuotteita viedään 85 maahan ja myydään 600 jakelijakumppanin voimin. Harvia on lukuisilla markkinoilla toimialansa tunnetuin brändi.

Harvia-ryhmän liikevaihto on noin 55 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 450 sauna- ja spa-alan ammattilaista. Tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Kiinassa, Venäjällä ja Virossa. Yhtiön pääkonttori ja maailman suurin kiuastehdas sijaitsevat Muuramessa, Keski-Suomessa. Itävaltalainen Sentiotec GmbH on ollut osa Harvia-ryhmää vuodesta 2016.

Keväästä 2014 alkaen yritysryhmän pääomistajana on ollut CapMan-pääomasijoitusyhtiön rahastot, Harvian perhe ja yritysryhmän avainhenkilöt.