Saunan suunnittelun lyhyt oppimäärä

Onneksi olkoon, olet ilmeisesti siinä kutkuttavassa tilanteessa, että pääset suunnittelemaan uutta saunaa. Alla käymme lyhyesti läpi kaikkein olennaisimmat asiat saunaan liittyen, mutta suosittelemme kääntymään mahdollisimman varhaisessa vaiheessa Harvian puoleen. Kerro meille millaisista saunoista olet pitänyt tai millaisesta haaveilet, niin autamme sinua mielellään ideoinnissa, budjetoinnissa, teknisessä suunnittelussa ja toteutuksessa – aina juuri sen verran kuin tarvitset.

Vinkki nro 1: Älä tingi laadusta

Saunan ja pesuhuoneen neliöt ovat usein kotisi kalleimpia, sillä ne ovat myös vaativimpia toteuttaa. Aina kun ollaan tekemisissä veden kanssa, on riskit suurimmat ja tarvitaan erityistä huolellisuutta rakenteiden toteutuksessa. Myös kiukaan valintaa kannattaa hetki harkita, jotta tulet hankkineeksi juuri sinulle sopivan kiukaan, mieltymykset ja käyttötarkoitus huomioiden. Kaiken voit sitten kruunata fiksuilla pintamateriaaleilla, houkuttelevilla lauteilla sekä tyylikkäällä valaistuksella, niin voit ihastella kokonaisuutta vielä vuosienkin kuluttua. Lisäksi ehkä vielä jotain pientä sisustuksellista ekstraa omaksi iloksi ja vieraiden ihasteltavaksi.

Vinkki nro 2: Oikean kokoinen

Mieti saunahuoneesi koko saunojien mukaan. Jos saunotte pääosin perheen voimin, mitoita sauna niin, että perheesi mahtuu sinne kerralla. Jalkapallojoukkueen kokoista saunaa ei kannata haikailla, siihen tarkoitukseen löytyy saunat muualta. Mitä suurempi sauna, sen tehokkaampi kiuas tarvitaan ja sen pitempi aika menee saunan lämmittämiseen. Myös saunomiskerrat kannattaa miettiä huolella, saunotko päivittäin vai pari kertaa viikossa? Kuhunkin tarkoitukseen löytyy sopiva kiuas.

Vinkki nro 3: Malttia

Joka alan asiantuntijoita ja neuvojia löytyy aina. Kannattaa kuitenkin ensin perehtyä nykyisiin rakennusmääräyksiin, ennen kuin ryhdyt tuumasta toimeen. Rakennusvalvonnasta saat aina ajantasaiset tiedot ja määräykset. Harvialta saat asiantuntevaa palvelua saunan sisustamiseen, teknisiin ratkaisuihin ja apua ideointiin.

Vinkki nro 4: Älä huolehdi

Saunatilojen rakentaminen alusta loppuun on nykyisten määräysten vallitessa melko haastava hanke. Helpoimmalla pääset, kun kuvailet toivesaunasi ammattitaitoiselle suunnittelijalle ja pyydät häntä tekemään valmiit suunnitelmat. Harvialta saat suunnitelmat ja tuotteet saunaunelmasi toteuttamiseen. Kun ammattilainen huolehtii myös toteutuksesta, voit pian nauttia uudesta saunastasi ilman huolen häivää.