Mistä tiedän kiukaani mallin?

image description

Mistä tiedän kiukaani mallin?

Helpoiten löydät kiukaasi mallin tyyppikilvestä. Tyyppikilpi on tarra, jossa lukee kiukaan varoituspainatusten lisäksi suojaetäisyydet sekä kiukaan malli.

Sähkökiukaat

Sähkökiukaiden tyyppikilpi sijaitsee tavallisimmin kiukaan alareunassa, edessä. Joissain malleissa tyyppikilpi voi olla sijoiteltuna myös alaosaan sivulle. Sähkökiukaiden malli muodostuu yhdestä kolmeen kirjaimesta ja kahdesta numerosta. Ohjaustavan mukaan mallin perässä saattaa olla yksi tai kaksi E-kirjainta, jotka ovat myös osa mallimerkintää.

Uusimmissa malleissa kiukaan malli on rastitettu mallilistauksesta. Listan yläpuolella lukee ”type”.

HL_varoituspainatus_kiiltävä_25082014

Aina mallimerkintää ei ole erikseen rastitettu. Esimerkiksi Vega-kiukaan malli lukee kiukaan tehon sekä käyttöjännitteen vieressä. Kiukaan malli onkin tavallisimmin merkattu kiukaan tehomerkinnän viereen.

ZSB-121A_090522_BC60.cdr

Vanhemmissa kiuasmalleissa kiukaan tyyppi on merkattu tarralla. Tarra on sijoiteltuna laatikkoon, jossa lukee ”type”. Laatikossa on tavallisimmin painettuna valmiiksi kirjain tai kirjainyhdistelmä. Kirjaimen ja tarran yhdistelmä muodostavat kiukaan mallin. Painatuksessa usein on mallilistaus, josta voit katsoa vinkkiä, kun muodostat malliyhdistelmää.

ZST-295_M

Voit myös liittää palautteeseen kuvan tyyppikilvestä. Tämä nopeuttaa tuotepalautteiden käsittelyä.

Puulämmitteiset kiukaat

Puulämmitteisten kiukaiden tyyppikilpi sijaitsee tavallisimmin kiukaan tuhkaluukussa. Myös puulämmitteisten kiukaiden tyyppikilpi on painatettu tarra. Tyyppikilvessä on kiukaan mallin lisäksi mm. varoituspainatukset ja suojaetäisyydet. Puulämmitteisten malli muodostuu tavallisesti kiukaan nimestä sekä muutamasta numerosta. Yhdistelmän perään kirjataan lisämerkintöjä mikäli kiuas on varustettu vesisäiliöllä tai jos kiuas on seinän läpi lämmitettävä. Myös lisämerkinnät ovat osa mallimerkintää.

Useimmissa malleissa kiukaan malli on rastitettu mallilistauksesta. Listauksesta näet, kuinka jotkin puulämmitteisten kiukaiden mallimerkinnät koostuvat pelkästä numerosta.

PK_CE_varoituspainatus15_Linear22_VTT_02112015

Löydät puulämmitteisen kiukaan mallimerkinnän tyyppikilven ylä- tai alareunasta. Voit halutessasi myös ottaa kuvan tyyppikilvestä ja liittää sen tuotepalautteeseen. Tämä nopeuttaa tuotepalautteiden käsittelyä.

PK_CE_varoituspainatus10_Legend_240_Duo_VTT_02112015